Fabricat: 1962 (Frankfurt, Germania)

Restaurat: 2014

Tuburi: ECC85 ECH81 EBF89 ECC83 EM84 ELL80

Ponosit estetic și tehnic, a fost abandonat din cauza distrugerii punții redresoare. Nu era intreruptă, dar scădea mult tensiunea anodică după 10-15 minute, pe măsură ce se încingea. Defectul induce ușor în eroare, așadar cel care a  încercat să îl repare, a considerat că sunt de vina condensatorii. I-a înlocuit cu variante moderne poliester (păcat că nu a păstrat carcasa cilindrică a celor vechi). 

În final, probabil s-a considerat că este de vina tubul ELL80-scump și greu de găsit.

starea inițială

I-am pus punte redresoare cu siliciu, cu o rezistență adecvată pe radiator. I-am agăugat și un timer la 20 secunde cu 555 pentru a propteja filamentele de vârful de tensiune anodică.

Nu i-am mai schimbat condensatorii deja noi. Am încercat să îi aliniez cât au permis terminalele (nu am vrut să înădesc cu fire). Până la urmă și în fabrică tot dezordonat îi plasează.

Am pus electrolitici Nichicon pt temperatura inaltă (se încinge destul de mult zona transformator-tub final). Rezistențele tubului final au fost înlocuite. 

Interesantă antena UUS: benzi de staniol pe interiorul carcasei. Fiind deteriorate, le-am înlocuit cu tablă subțire de aluminiu.

Carcasa a fost refăcută de o persoană care se ocupă cu restaurarea mobilierului vechi.

Cel mai greu a fost să găsesc o pânză pentru difuzor care să se potrivească (cea originală era ruptă și pătată cu diverse). În cele din urmă am găsit ceva pentru amplificatoarele de chitară Fender.

Este un radio de cursă lungă, cu recepție bună și sunet excelent (tipic Grundig). 

restaurat