Fabricat: 1970 (Japonia - Toshiba Tokyo)

Restaurat: 2017

Tranzistori: 2SK19, 2SC785, 2SC380, 2SC372, 2SC735 (siliciu); 2SB364 (germaniu) + IC TA7046

O schemă exclusivistă în perioada respectivă: tranzistor cu efect de câmp + circuit integrat pentru recepția FM = sensibilitate și selectivitate de vârf. Separă foarte bine posturile și are claritate foarte bună.

A fost nefuncțional din cauza unui condensator electrolitic umflat. Restul aveau ESR bun, dar i-am înlocuit cu Nichicon pentru siguranță.

Cablajul are multe fire de legătură (jumpwire) între diverse zone (atipic pentru aparatele japoneze). Totodată, lucrat foarte înghesuit și carcasa calculată la milimetru, tipic japonezilor🙃 (unul dintre condensatorii noi de 1000uF avea înălțimea cu 1mm mai mare decât a celui vechi, motiv care prevenea închiderea carcasei🤨). 

Radio de cursă lungă, mai ales dacă este folosit delicat (carcasa și comenzile sunt fine). Nu este un aparat pentru drumeții sau pescuit (deși recepția în condiții dificile îl recomandă)  

Compartimentul pentru baterii este compact, în formă de sertar.

Condensatorii vechi

Condensatorii vechi

Condensatorii noi

Condensatorii noi

Varianta mea are UL (LW). În realitate abia se observă (în poze not a chance) că este un abțibild lipit între FM și AM. Au fost respectate perfect culorile și strălucirea scalei originale din tablă vopsită!